Destinació de Turisme Familiar:

contacte:

Consorci Turisme Valls d'Àneu Telèfon: +34 973.62.65.68
Mòbil: +34 649.38.73.18
Fax: +34 973.62.65.68
Oficina de Turisme Esterri d'Àneu Carrer Major, 42
25580 Esterri d'Àneu
Pallars Sobirà, Catalunya
Telèfon: +34 973.62.63.45

Rutes › Gerdar ( Altres espais )

Imprimir Totes les RutesTipus de Ruta: BTT
Zona: Altres espais
Nivell: Mitjà
Duració: 2h 30m
Desnivell: 700 m.
Itinerari s’inicia a Esterri en direcció a València d’Àneu, per carretera asfaltada i corbes tancades, - podem trobar alguns vehicles - creuem tot el poble, fins a l’encreuament de la nova carretera del Port de la Bonaigua, que abandonarem a 100 m. i ens incorporem a l’esquerra en direcció a Son. Precaució amb els vehicles, la carretera té un únic carril i doble sentit. En arribar al poble de Son a l’alçada de l’església, agafem a la dreta el sender del Calvari, un sender molt divertit i pedalable, fins a la cruïlla entre els senders a Sorpe i València. Ens aquest punt girem a l'esquerra i fem un tram de forta pujada no pedalable, uns 5 min. fins trobar la pista forestal de la Mata de València cap a l’esquerra. Aquest tram coincideix amb la ruta 5, en sentit contrari.

Quan s’acaba la pista forestal comença un tram de sender. Tot aquest tram éstà prohibit anar a damunt de la bici per evitar la degradació en zona del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Circular sobre la bicicleta és motiu de sanció. Aquest tram està senyalitzat amb piquetes grogues. Creuem el riu de Cabanes per un pont i ens dirigim a l’antiga carretera del port (aquest tram també coincideix amb la ruta Pedals de Foc). Arribats a la carretera, a la dreta, passant per davant del refugi del Gerdar i més endavant ens incorporem a l’actual carretera del port, que agafarem en direcció a Esterri. Atenció als vehicles.

A la cruïlla de Sorpe, girarem a la esquerra, abans d’arribar al poble trobarem un indicatiu a la dreta cap el poble de Valencia d’Àneu. Continuem per l’antic camí que unia aquests pobles. Arribats a València d’Àneu, a la sortida del poble prenem un camí estret i molt tècnic (podem trobar gent caminant), que ens portarà a la part alta del poble d’Esterri.

Cal destacar l’església de Sant Just i Pastor a Son, les restes de l’antic castell del compte del Pallars i l’església de Sant Andreu a València d’Àneu i sobretot la impressionant avetosa de La Mata de València, el bosc d’avets més extens de la Península.


Format GPX


Format KML per Oruxmaps amb guia per veu


comments powered by Disqus