Destinació de Turisme Familiar:

contacte:

Consorci Turisme Valls d'Àneu Telèfon: +34 973.62.65.68
Mòbil: +34 649.38.73.18
Fax: +34 973.62.65.68
Oficina de Turisme Esterri d'Àneu Carrer Major, 42
25580 Esterri d'Àneu
Pallars Sobirà, Catalunya
Telèfon: +34 973.62.63.45

Patrimoni Cultural › Castell de Llort ( Espot )Tipus: Castell
Localitat: Espot
Època: S. XI-XII

El Castell de Llort és un castell medieval del terme municipal d'Espot.

Està situat a la dreta del Riu Escrita, al costat nord de l'antic poble de Llort. És també al nord del Collet del Terrissaire, en el lloc conegut com Camps de Llort, a la part alta i meridional del Bosc de Llort. Queda a prop i a llevant del poble d'Estaís.

Les seves restes, escasses, però visibles, són en un rocós turó envoltat de bosc. Era un castell gran, que ocupava un espai de més de 2.500 m². L'envoltava una muralla, que en alguns trams aprofitava la roca natural, i era reforçada amb torres, de les quals se'n conserva una força sencera. A l'extrem meridional hi ha restes d'una construcció que podria correspondre a l'habitatge principal del castell. Tot fa pensar en un castell feudal, amb tots ele elements que es donaven en aquests castells que alhora eren residència dels seus senyors.

Amb el Castell d'Escaló com a centre, el de Llort, juntament amb la Torrassa, el Castellot d'Estaís, i els castells d'Escart, Berrós i Llavorre, constituïa la línia defensiva d'accés meridional a la Vall d'Àneu.comments powered by Disqus