Mont Caubo

Aquesta ruta és pràcticament linial menys en la part alta. Anem fins a Unarre per carretera asfaltada de doble sentit i un sol carril, atenció als vehicles.

Arribats al poble creuem el pont a la dreta en direcció a Burgo; abans d'arribar al poble ens podem aturar al mirador per observar el Pla d'Esterri. Passat el poble, a 1 km agafarem una pista forestal a mà esquerra que puja constantment i amb trams de bosc i prats anem guanyant alçada. 

A uns 10 km trobarem un encreuament a la dreta que ens portarà al cim de lo Calvo, a 2.290 m, d'on podrem gaudir d'una vista privilegiada del Pallars Sobirà. 

Tornem pel mateix camí, gaudint ara d'un vertiginós descens, i a uns 2 km sortim del bosc i prenem una pista forestal a mà dreta que ens porta a la collada de Campirme. 
Aquí seguim a mà esquerra per un corriol amb forta baixada pel mig dels pins, fins a tornar a trobar la pista de pujada, prop de la borda de Presso. 

Seguim aquesta pista, que ja hem fet de pujada fins arribar a Burgo. Ara seguim pel mateix traçat de la ruta 3 fins al poble d'Escalarre i després, fins a Esterri d'Àneu. 

Per raons de seguretat i per evitar molèsties a la fauna protegida, el tram final de la ruta no es pot realitzar entre l'1 de novembre i el 30 de juny.

Enllaç a web