Pla de la Font

L’itinerari coincideix en la seva part inicial amb la ruta 4.

A 300 m de l’encreuament de Son trobem una pista forestal a la dreta que s’endinsa al bosc de la Mata de València. Tot i haver-hi una cadena està permès el pas per als ciclistes. Aproximadament després de 3 km de pujada per aquesta pista, trobem a l’esquerra  un sender amb uns senyals direccionals que indiquen Son, primer un tram en fort pendent de baixada i a uns 500 metres girem a dreta (vigileu de no passar-vos per alt la cruïlla).

El tram fins a Son coincideix en sentit contrari a la ruta Pedals de Foc i la ruta 4, hi ha curts trams en pujada no pedalables. 

Creuem el poble de Son, agafem a mà dreta la pista asfaltada que ens portarà fins al Centre MónNatura Pirineus, creuem el riu el Tinter i a uns 50 m. prenem la pista forestal a mà dreta i en pujada fins arribar al Centre, seguim recte per la pista forestal (indicatiu de pàrking clients). Es tracta d’una pista de terra que va guanyant alçada progressivament fins arribar al peu de la muntanya del Tèsol de Son. Aquí continuem recte per la pista principal en direcció al refugi (fora de la ruta) o continuar cap a l’esquerra on comença la baixada per pista que ens porta fins a la carretera de Son a Jou. Girem a la esquerra en direcció a Jou, i abans d’arribar al poble, prenem un sender amb un fort gir a l’esquerra, és el "camí dels Costes" sender molt tècnic i divertit que baixa pel mig del bosc fins al poble de Esterri d´Àneu. 
La ruta té d’interès l’església romànica de Sant Just i Pastor a Son, l’església de Sant Andreu a València d’Àneu.  

Enllaç a web