Dorve

Itinerari que coincideix en bona part amb la ruta 1. Cal agafar la carretera direcció a Dorve. Forta pujada fins el poble (pràcticament sense descans), situat a 1400 m. d’alçada, per carretera asfaltada i amb moltes corbes. A mesura que es guanya alçada es gaudeix d’unes vistes espectaculars.  A la part alta del poble, seguim el GR-11 (marques vermell i blanc) senyalitzat cap a Llavorre i Estaón. Pujada no pedalable d’uns 15 min. Tot seguim continuem direcció Dorve, senyalitzat amb marques groc i negre, fins a una colladeta. Aquí comença un sender en baixada primer, i després amb pla i petites pujades fins al poble de Llavorre on s’inicia un tram de carretera asfaltada fins a prop de Burgo. 

Just a les primeres cases prenem un carrer a l’esquerra que s’endinsa dins el poble, el creuem i sortim a la carretera direcció Burgo, a uns 100 m. agafem el sender a la dreta direcció a Escalarre. És un sender tècnic i amb molt tram de roca que, si no som molt hàbils, ens farà posar el peu a terra en alguns llocs. Entrem al poble d'Escalarre per carrers en fort pendent, i finalment per carretera asfaltada seguim fins a tornar a Esterri d'Àneu. 

Malgrat que la distància i el desnivell acumulat no son elevats, aquesta ruta es considera de dificultat molt alta (negra), degut a la duresa de la pujada a Dorve i el posterior enllaç no pedalable fins a trobar el camí a Llavorre.

Enllaç a web