Estany de Sant Maurici – Coll de Monestero – Estany Negre – Refugi J.M.Blanc – Espot

Des de Sant Maurici al Portarró d’Espot: El camí de Portarró d’Espot és una ruta assequible, tant si s’inicia des de la Vall de Sant Nicolau -al vessant ribagorçà-, com si el comencen a la Vall d’Escrita des d’Espot. Prenent com a base el refugi Ernest Mallafré, la ruta segueix el traçat de la pista. Es guanya altura deixant enrere els contorn de l’Estany de Sant Maurici i el territori esdevé més obert, amb grans clarianes utilitzades com a prats de pasturatge. Un cop passat el desviament d’accés a la Vall de Subenuix, la ruta de Portarró puja en direcció oest, amb un pendent suau i seguint un recorregut paral·lel al riu.

També hi ha la possibilitat de seguir el sender que rodeja l’Estany de Sant Maurici i enllaçar amb l’enllaç de Ratera, a l’altra banda de l’estany.Seguint el camí de Portarró, quan la pista comença a zigzaguejar per salvar un pendent que va en augment, hi ha la possibilitat de seguir el munt de dreceres que escurcen la distància.

El Portarró d’Espot (2.425 m) és un mirador excel·lent sobre la Vall de Sant Nicolau. Pel nord-oest albiren clarament les llargues pujades de Contraix, la seva collada, estreta i costeruda, els contraforts del Pic de Contraix (2.957 m) i el Pic de Contraix (2.957 m) i el Pic de Serradè (2.942 m). El Tuc de Colomèrs també és visible (2.932m) i l’horitzó abasta fins al bellíssim Estany Llong.

Enllaç a web