Parc Natural Alt Pirineu

Altes muntanyes, refugi d’espècies amenaçades, i uns paisatges modelats per segles d’activitat humana constitueixen el parc natural més gran de Catalunya, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell.

A les Valls d’Àneu destaquen treszones amb un gran interès natural:

La Mollera d’Escalarre, situada a la cua de l’embassament de la Torrassa és la principal zona humida del Parc. De gran importància per les libèl·lules i per la migració i hivernada d’ocells, també conté l’única població  catalana dela planta aquàtica Hippuris vulgaris i un bosc de ribera molt dens i ben conservat.

La vall de Bonabé, és la màxima expressió de l’alta muntanya pirinenca. D’una gran riquesa geològica,florística i faunística i la gran maduresa dels seus boscos fan aquest entorn un dels millors llocs dels Pirineus per gaudir de la natura més salvatge. Habitat natural de l’ós Bru i zona ideal per gaudir de l’espectacle natural de la brama del cérvol i la ronca de la daina.

La vall d’Unarre, desconeguda i tranquil·la és un d’aquells llocs que cal dedicar temps per descobrir. Una vall amb la més pura essència pirinenca, on podreu gaudir de la màgia de l’aigua en els nombrosos estanys d’origen glacial com la Gola, Calberante i els Tres Estanys. Punt de partida d’alguns dels cims més alts del Parc, Pic de Mont-roig  (2.864 m) i Pic de Ventolau (2.853 m).

Parc Natural de l'Alt Pirineu
C/ de la Riba, 1 
25595 Llavorsí
Tel.: 973 62 23 35
Fax: 973 62 20 70

Enllaç a web