Falles d'Alós | Del 04/07/2020 al 04/07/2020

És fosc, sonen les campanes, el nen més gran encén la foguera. Aquest fet marca l'encesa del faro i les falles s'encenen i comencen a baixar, la serp de foc comença a il·luminar la muntanya.
A l'arribada de les falles al poble, passen per la figura de Sant Pere (situada a l'exterior de l'antic estudi), just després de creuar el barranc de mateix nom. Tot seguit, enfilen pels carrers del poble, tot passant per davant de totes les cases habitades i, si n'hi ha, de les que han patit alguna pèrdua o naixença durant l'any.

Arribats a la plaça hi té lloc la plantada en dos grups de fallaires, moment en què es fa el silenci que només és trencat pel toc de pandero. A cada toc una falla queda reposada al terra, sent protagonista cadascun dels fallaires que l'han fet arribar a la plaça. Tot seguit, refila la música per donar lloc als dos balls de falles que permetran llençar la falla a la foguera.

A continuació, es realitzen els balls al voltant de  la foguera amb la participació de tothom qui vulgui. Bolangera, Ball pla de la Cistelleta i l'Esquerrana d'Alós.

Enllaç a web