Universitat d'Estiu UDL | Del 01/07/2019 al 03/07/2019

Aprendre i Ensenyar Medi Natural al País de l’Os Bru
Els espais naturals protegits formen part del nostre patrimoni. La vegetació i la fauna, entre altres elements, integren un escenari que, any rere any, acull nombrosos visitants. En el cas concret de la fauna, la presència d’ossos en el territori ha provocat un elevat interès per conèixer de prop l’espècie. L’observació directa d’ossos és gairebé impossible, tot i que recórrer boscos i paratges on l’os bru és present ja té un al·licient especial. Conèixer la fauna i la flora del seu territori ens permetrà entendre amb més detall la necessitat de protegir aquests sensibles hàbitats i, per què no, gaudir de la presència d’altres espècies que formen part del país de l’os bru.
Amb aquest punt de partida, els objectius del curs són aprendre a identificar i conèixer les característiques i els usos principals de la flora de muntanya; identificar i classificar els rastres i les restes més comunes de la fauna dels Pirineus; conèixer eines i estratègies didàctiques per al treball del medi natural amb infants i joves, i interpretar els canvis viscuts al llarg dels anys en els sistemes ecològics relacionats amb la fauna.
El curs s’adreça especialment a aquelles persones que es dediquen al món educatiu formal i informal i que tenen interès per un coneixement naturalista que permet la realització d’activitats tant per a adults com per a infants.
Observacions: Es recomana portar calçat còmode per caminar, motxilla petita per a les sortides, protector solar, paravent o impermeable i binocles.
Llengua d’impartició: Català
Coordinació:  Manel Ibáñez Plana (Departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl de la UdL)
Equip docent: Montse Ballbé Herrero (Obaga Activitats) i Francesc Rodríguez Ambel (Obaga Activitats)Durada: a) 20 hores lectives b) 50 hores (20 de presencials + 30 de treball autònom de l’alumnat). Versió reconeguda amb 2 ECTS per la UdL
Espai:  Casa de l’Os Bru, Isil
Preu: 
a) 20 hores: 63,25 € estudiantat, PAS i PDI de la UdL / 72,00 € la resta
b) 50 hores: 79,06 € estudiantat, PAS i PDI de la UdL / 90,00 € la resta
Places:  20

Enllaç a web Arxiu PDF